Család

6 ok, amiért nem vagy szimpatikus az embereknek

A brit Business Insider összegyűjtötte, mi baja lehet veled az embereknek. Ha fájdalmas is hallani ezeket, azért mindenképpen tanulságos!

1. Túl sok képet posztolsz a közösségi médiában

Sajnáljuk, de egy 2013-as tanulmány már be is bizonyította, hogy ha túl sokat posztolsz a közösségi médiában, akkor a valódi emberi kapcsolataid is sérülhetnek. A közeli ismerőseiden és családtagjaidon kívül mások egyáltalán nem kíváncsiak ilyen mértékben a magánéletedre, ezért csak idegesíted őket.

2. Túl korán tárulkozol fel

Alapvetően igaz, hogy a személyes információk megosztásával mélyíthetjük a bizalmat egy kapcsolatban, de ha túl korán rukkolunk elő túlságosan is személyes vallomásokkal, könnyedén antipatikusnak tűnhetünk a másik előtt.

6 ok, amiért nem vagy szimpatikus az embereknek

3. Kérdezel, de nem mondasz semmit

Az ismerkedési fázisban az a legjobb, ha egyensúly van, szóval mi is kérdezünk, de ugyanakkor mesélünk is magunkról. Ha viszont nem osztunk meg semmit, csak bombázzuk a másikat kérdéseinkkel, az illető könnyedén úgy érezheti, hogy ő sok mindent elárul magáról, míg mi hűvösek, távolságtartóak maradtunk.

4. Nagyon közeli a profilképed

Tudjuk, hogy ez elképesztően hülyén hangzik, de a tudomány az tudomány – ez is zavarja az embereket. Egy amerikai kutatás szerint a 45 centiméterről, vagy annál közelebbről fotózott arcok kevésbé tűnnek megbízhatónak és szimpatikusnak.

5. Túl kedves vagy

Hol van az igazság, ha még ez is baj? Pedig így van: a túlzott kedvesség többnyire gyanús az embereknek – gyakran valamilyen hátsó szándékot sejtenek mögötte, vagy egyszerűen nem akarják magukat rosszabbnak érezni az önzetlen, kedves emberek mellett.

6. Nem mosolyogsz

Hiába vagy alapvetően kedves, segítőkész és jó fej, ha mindezt fapofával csinálod végig. A University of Wyoming kutatása tudományosan is bizonyította a sejthető igazságot: sokkal jobban kedvelnek, ha gyakran mosolyogsz! 

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top