A húsvéti ünnepekre való készülődés időszakában jelentősen megélénkül a kereslet egyes élelmiszerek iránt, a rájuk fordított összeg nagysága pedig jóval meghaladja egy átlagos hónap kiadását – írja az inforadio.hu.
Tavaly húsvétkor a háztartások egy főre jutó fogyasztási kiadása 74,9 ezer forintot tett ki összesen. Az élelmiszerek közül sonkára, szalámira 2016-ban a húsvét közeledtével, márciusban adta ki a legtöbbet a lakosság, fejenként 1209 forintot.
A húsvéti időszakban szalámiból, sonkafélékből 2016-ban 0,7 kg fogyott fejenként, ami több mint másfélszerese, a fejenként vásárolt 15 db tojás pedig negyedével több az éves átlagos mennyiségnek.
Csokoládéra is ebben az időszakban ad ki a legtöbbet a lakosság: 2016 márciusában fejenként 796 forintot költöttek erre a háztartások. Az alkoholos italokra pedig átlagosan 990 forintot fordítottak a háztartások fejenként húsvét előtt.