Család

Könyvben kapnak tanácsokat gyermekbántalmazáshoz a fiatal szülők

Gyerekverési kézikönyvet forgalmaznak a vallási kiadók Magyarországon, amiben a gyermekbántalmazás praktikáit osztja meg az amerikai szerző az olvasókkal.

Egy egész fejezet foglalkozik a gyerekveréssel Kay Kuzma Az első 7 év című könyvében, amit igazából keresztény gyermeknevelési tanácsadónak szán. Úgy néz ki, az efféle gyermeknevelésbe simán belefér, hogy előre bejelentve megverjük a 2–7 év közötti gyermekünket, akit utána egyből szeretetélményben részesítünk.

A 444.hu megpróbálta megszólaltatni a könyv kiadóját, ám kiderült, hogy az Advent Kiadó csak terjeszti a gyermekbántalmazós könyvet, ettől függetlenül a kiadó kiadóvezetője az egekig magasztalta a könyv szerzőjét, aki szerinte fantasztikus asszony, és a Bibliában amúgy is benne van, hogy a testi fenyítés megengedett.

Azt, hogy a gyermekbántalmazás bűncselekmény, elképzelhető, hogy a 444 újságírójától tudta meg a könyv valódi kiadója, a Nyolc Lépés Alapítvány vezetője. A férfi azt mondta a telefonban, hogy majd utánanéznek a jogszabálynak.

A könyv gyerekverésről szóló fejezete elsősorban ahhoz ad tanácsokat, hogy kell úgy bántalmazni a gyermeket, hogy annak ne maradjon nyoma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top