Család

Nyugdíjazott, szagokhoz kiválóan értő rendőrkutya keres gazdit

Új otthont és szerető gazdit keres Tabi, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szagazonosító kutyája, aki tízévnyi szolgálat után nyugdíjba vonult.

Tabi imád a fűben heverészni és napozni, és kedvenc labdájáért még mindig lelkesen szalad.

Tíz hónapos volt Tabi, az ordas német juhász, amikor Sárközi Bernadett törzszászlóshoz került. Szagazonosító kutyának képezték ki, feladata a szagminták és nyomok egyezésének kiszimatolása volt. A törzszászlós később gyereket vállalt, Tabi ezért a közvetlen feletteséhez, Ráb Attila törzszászlóshoz, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi kutyavezetői csoportjának parancsnokához került.

Nyugdíjazott, szagokhoz kiválóan értő rendőrkutya keres gazdit

Ráb Attila hat évig dolgozott a kutyával, azt mondja, hogy Tabi ivartalanított, jó vérmérsékletű, nyugodt eb. “Az embereket nagyon szereti, bár a gyerekzsivajt kerüli. A többi kutyával nem jön ki túl jól, főleg a szukákkal. Jobban szereti, ha a gazdi figyelmén és szeretetén nem kell mással osztoznia. Sajnos ezért nem tudom sem én, sem a kolléganőm hazavinni, mivel nekem hat, neki öt kutyája van otthon.”

A police.hu-nak nyilatkozó Ráb azt mondja, hogy volt már több jelentkező is, akik elvitték volna Tabit, de mint kiderült, ők telephely őrzésére akarták használni, ami szóba sem jöhet.

“Tabi tíz évig keményen dolgozott, hozzávetőlegesen legalább ezer szagazonosítást végzett, betörőket, rablókat, gyilkosokat sikerült a nyomozóknak a szimata alapján felelősségre vonni, ezért megérdemli, hogy nyugdíjas éveit pihenéssel töltse egy kertes ház puha pázsitján!”

A törzszászlós szerint ha jól bánnak Tabival, akkor négy-öt évig még hű társa lehet valakinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top