Család

Michael Schumacher újra tud járni – 15 milliót fizetnek a szenzációért

Michael Schumacher újra tud járni. Ezzel a címmel jelent meg a Bunte, német lap írása. A család beperelte a lapot, mert engedélyük nélkül közöltek információkat a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta egészségi állapotáról.

“Több mint csoda – Michael Schumacher újra járni tud” címmel jelentette meg szenzációs cikkét a német Bunte magazin. Mint utóbb kiderült, a cikkben közölt információt senki sem erősítette meg, engedélyt sem adtak rá, ezért a hétszeres világbajnok pilóta családja beperelte a lapot. A 100 ezer eurós kártérítési ügyben az összeg felét ítélte meg a napokban a hamburgi bíróság.

Michael Schumacher több mint négy évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, azóta számos információ látott napvilágot az állapotáról. Egészségéről ugyanakkor a család kérésére semmilyen információt nem közöltek a baleset óta, és a család sem nyilatkozik az ügyben. Éppen ezért is lett szenzáció a Bunte 2015. december 22-én megjelent cikke. A bíróság ítélete szerint a lap megsértette Michael Schumacher személyiségi jogait, ezért 50 ezer eurós (több mint 15 millió forint) kártérítést kötelesek fizetni a családnak. Az eljárási költségek 65 százalékát is a lapnak kell állnia. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A világbajnok pilóta családja következetesen fellép Michael Schumacher egészségi állapotáról megjelenő cikkek ellen. Legutóbb januárban a karlsruhei szövetségi bíróság döntött a javukra egy másik hasonló sajtóperben  írja az InfoRádió a Frankfurter Allgemeine Zeitung híre nyomán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top