Család

A lángossütőket is lasszóval fogják a Balatonon

Egyre nehezebben találnak alkalmazottakat a balatoni vendéglátósok, adócsökkentésben látnák a megoldást.

A vendégek számára tavaly sem panaszkodtak a balatoni vendéglátóhelyek, ugyanakkor félő, idén már nem lesz, aki megsüsse a palacsintát, a hekket vagy a lángost. Már nem csupán az éttermek küszködnek a munkaerőhiánnyal, a büfék és a kis sütödék is folyamatosan keresik az alkalmazottakat. Csöppet sincsenek egyszerű helyzetben, ugyanis aki tehette, már külföldön vállalt munkát.

Annak ellenére, hogy a panziókban és vendéglőkben már kora tavasszal meghirdették az álláshelyeket, mégis egyre nehezebben találnak alkalmazottakat a tulajdonosok és az üzemeltetők. A magyar éttermek és szállodák ugyanis képtelenek fölvenni a versenyt a külföldi szállodák és éttermek fizetéseivel.

A balatoni vendéglátósok érdekképviselete konferencián vitatta meg, hogyan tudnának a tarthatatlan helyzeten változtatni. A jelenlegi háromszáz álláshelyre azonnal fölvennék a munkaerőt, akiket a keleti és déli szomszédos országokból próbálnak Magyarországra csábítani. Mindez ugyanakkor csupán átmeneti megoldást jelenthet.

A fizetéseket akkor tudnák a vendéglátó helyek emelni, ha a szolgáltás áfáját öt százalékra mérsékelnék – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Nincs, aki megsüsse a lángost a Balatonnál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top