Család

Szétzúzta egy 9 éves fiú lábát az iskolai kondigép

Szilánkosra tört a makói 9 éves Csanádi Máté lába, miután kipróbált az általános iskolájának udvarán egy izomerősítő gépet. Most kerekesszékben van. A család ügyvédje szerint az iskolának vállalnia kellene a balesetért a felelősséget.

Április 10-én a makói Kálvin Téri Református Általános Iskolában, az egyik tornaóra végén két helyen szilánkosra tört a bal lába a kilenc éves Csanádi Máténak, miután a fiú az iskola zárt udvarán kipróbált egy erősítő-izomfejlesztő eszközt, más néven egy szabadtéri kondigépet. A Délmagyar úgy tudja, hogy Máté két vasrúd közé dugta a lábát, hogy megállítsa a lengést, de az összezáródó fém alkatrészek szétzúzták a sípcsontját és a lábszárát. 

A gyerek lábát operálni kellett, és most nem tud járni, ezért tolószékben közlekedik. Egyelőre iskolába sem tud járni, néhány tanár viszont kijár hozzá. Ha a csontjai összeforrtak, újra műteni kell, mert ki kell szedni a lábából a csavarokat. Gyakorlatilag újra kell tanulnia majd a járást is. 

Az a különös a történetben, hogy az iskola nem ajánlotta fel segítségét a családnak, kártérítést nem ígértek. A lapnak arról számoltak be Máté szülei, hogy szerették volna tisztázni: pontosan miként történt a baleset. Levélben kérték az intézményt, hogy megnézhessék az iskolaudvar biztonsági kamerájának felvételeit. Kérésükre azonban egy hónap múltán elutasító választ kaptak arra hivatkozva, hogy a felvétel már nincs meg. Az iskola a levélben segítséget vagy kártérítést nem ajánlott fel a családnak, ezért a család most ügyvédet fogadott, és bírósághoz fordulnak.

“A konkrét összegen még nem gondolkoztunk, de ahhoz mindenképp ragaszkodni fogunk, hogy a történtek miatti pluszkiadásainkat, például a beszerzett eszközök árát, illetve a kezelések, vizsgálatok miatti utak költségét térítsék meg” – mondta az édesanya, Tézsla Anett. 

A család ügyvédje szerint az intézmény ilyen esetekben egyértelműen objektív felelősséggel tartozik, lényegében minden kárért felel, ami a diákokat éri.

A Délmagyar megkereste az iskola igazgatóját is, aki viszont nem nyilatkozott. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top