Család

Együtt kínozta élettársával saját, 3 éves kisfiát az anya

Kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt három év, illetve másfél év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy nő és egy férfi ellen, akik bántalmazták az asszony általuk közösen nevelt hároméves kisfiát – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

A nő és a férfi 2013 júniusától élt élettársi kapcsolatban; 2014 januárjától  együttnevelték a kapcsolatukból született kislányukat. Akkoriban gondozásukba került a nő korábbi kapcsolatából született hároméves kisfia is, akit addig nevelőszülők gondoztak. A vádlottak január végén több napon keresztül súlyosan megszegték a kisfiú gondozásából, neveléséből fakadó szülői kötelezettségeiket.

A gyereket többször bántalmazták, és – a részben ebből, részben elesésből, illetve leforrázásból eredő – sérüléseinek ellátása érdekében nem vitték orvoshoz, a sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették. A kisgyerek az egyik sérülése miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt; a mentők kihűlve találták őt meg. A szóvivő a hétfőn kihirdetett ítéletről azt mondta: a nő vonatkozásában elrendelték egy korábban kiszabott féléves fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett gyerek esetében megszüntették. A nő enyhítésért, a férfi felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top