Család

Ők az ország legpénzügyesebb diákjai (x)

Hét évesen e-bankolnak, pénzügyi torpedóznak és még a meséikben is jól takarékoskodnak. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő döntőjén találkoztunk az ország legfelkészültebb pénzügyes diákjaival.

A vetélkedőt vezető Buda Marcit nem egyszer sikerült megizzasztaniuk a rosszalkodó diákoknak, akik a múlt heti döntőn bizonyították, mennyire is jártasak a pénz világában. A deriválásig ugyan néhány lecke még hátra van, de a banki lekötés vagy a valutaárfolyam kifejezések egyáltalán nem hozzák zavarba ezeket a diákokat. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő zsűrijében bíráskodó D. Tóth Andrást is egészen elkapta a versenyláz.

Képek, kommentek, beszámolók a Vigyázz, Kész, Pénz! verseny döntőjéről

A különleges vetélkedő játékos feladatokra építkezve igyekszik minél szélesebb körben megismertetni és megszerettetni a pénzügyeket az általános iskolásokkal. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos döntőjén 147 diák mérte össze pénzügyi tudását. Ők az ország legjobbjai, akik a korábbi három fordulóban már bizonyították rátermettségüket.

A hangeffekttel működő nyomógombokat nem csak a gyorsasági játékokhoz használták, a kisebbek, Buda Marci türelmét is próbára tették vele. A versenyt azonban ő is nagyon élvezte. “Ha visszaugorhatnék az időben, amikor még általános iskolás voltam, én biztos részt akarnék venni egy olyan játékban, ahol óriás kockákkal dobálózhatok, meséket gyárthatok és száz másik csapat ellen versenyezhetek. A pénzügyek ugyan nem állnak olyan közel hozzám, de a színjáték annál inkább, ezért különösen élveztem, hogy kicsit közreműködhettem a gyerekek helyzetgyakorlataiban, így rögtön a pénzügyek is izgalmasabbá váltak számomra.”

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedőt 7 éve szervezi meg a K&H Csoport azzal a céllal, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A versenyen indulásától számítva összesen 533 településről 992 iskola indított csapatokat. Ez több mint 30 ezer résztvevőt jelent összesen. Az idei vetélkedőre 6817 pályázat érkezett, majd a két online forduló és a regionális középdöntők után végül 147 diák jutott tovább, és mérkőzött meg négy korosztályos kategóriában.
 

Harsányabb és visszafogottabb versenyzőkkel is találkoztunk. Az 5-6. osztályos kategóriában győztes győri ÉSZ-BOOK csapatból Horváth Dávid így értékelte a versenyt: “A színjáték volt nehezebb, mert igazából a csapat egy része elég szégyenlős. A számolás és a fogalmak jól mennek. Sokat kell tanulni. Alapvetően mindent tudunk hasznosítani ebből a versenyből, amit átvettünk például a hitelekről, a biztosításokról .” D. Tóth András lelkes zsűritagként bíráskodott, szelfizett és a szituációs játékokból is kivette a részét.

Főszerkesztőnk is zsűrizett a versenyen

Főszerkesztőnk, Pácsonyi Daniella a vetélkedő zsűripáholyában izgulta végig a döntőt: “Sokkal jobban éreztem magam, mint amit vártam. Alapvetően unott diákokhoz vagyok szokva, ezen a versenyen viszont a gyerekek nagyon is talpraesettek voltak. Magát a vetélkedőt pedig azért tartom hasznosnak, mert a gyakorlati életre tanítja a kicsiket és a matekot olyan oldalról mutatja meg, ahogy a mindennapi életükben tudják majd használni. Az olyan fogalmakkal, mint a megtakarítás, hitelfelvétel, törlesztőrészlet, mind találkozhatnak.”

A K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Horváth Magyary Nóra így nyilatkozott a vetélkedőről: “Minden évben igyekszünk megújulni, új tematikával színesíteni a vetélkedőt, hogy új kihívást jelentsen a gyerekeknek. Idén a mobilbank, e-bank témája került fókuszba, mivel a digitalizációs trendek már erősen érintik a most felnövekvő generációt. Felnőttként ők már többségében online fogják intézni a mindennapi pénzügyeiket. A vetélkedő programjával abban szeretnénk támogatni a fiatalokat, hogy a megszerzett tudásalapokra támaszkodva később okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.”

Így zajlott a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! verseny döntője

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőről

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2017-ben immár 6817 fő részvételével zajlott a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 533 településről 992 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 30.000 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő programjával az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv- és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top