Család

Egy anyuka szerint ezért nem baj, ha a gyereked előtt káromkodsz

A gyerekek előtt kínosan ügyelünk rá, hogy a "franc"-nál csúnyább szó ne hagyja el a szánkat. Pedig egy anyuka szerint egyáltalán nem baj, ha a gyerek előtt káromkodunk – az nem mindegy, hogy hogyan használjuk ezeket a szavakat.

Nem túl könnyű a gyerekek előtt visszafogni a káromkodást, ugyanis valljuk be, mindenki káromkodik néha. De Constane Hall bloggermami szerint ezt egyáltalán nem is kell visszafogni!  Az édesanya a napokban írt őszinte, felszabadító Facebook-posztot, amelyben amellett érvelt, hogy a káromkodással nincs baj, amíg saját érzéseinket, indulatainkat fejezzük ki vele, de – és szerinte ez a lényeg – soha ne használjuk más becsmérlésére.

Egy anyuka szerint ezért nem baj, ha a gyereked előtt káromkodsz

“Soha nem fogjátok azt hallani, hogy valakit lehordok, vagy »elküldöm a picsába«. De azt mondom, hogy »bassza meg«, mikor végre sikerült mindenkit betuszkolnod a kocsiba, és már épp kanyarodnál le a kocsibeállóról, mikor megérzed, hogy a kisbabád pont most gondolta aktuálisnak a kakilást.”

Hall szerint persze nem kell káromkodásra bátorítani a gyerekeket, de a kicsik egy bizonyos kor után amúgy is eltanulják ezeket barátaiktól – amiben azért bőven van igazság.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top