Család

Nézd meg, hogyan gitároznak a pici koraszülött babáknak!

Nagyon megható, ahogy a koraszülöttosztályon zenélnek a kisbabáknak és szüleiknek.

“Az sem baj, ha valaki sír, hiszen azzal is oldódik a fájdalom” – meséli a PIC Ringató alapítója, Hazay Tímea.

Énekkel gyógyítanak a koraszülöttosztályokon

Perinatális és a Neonatális Intenzív Centrumokba azok az újszülöttek kerülnek, akik születésük után azonnal intenzív orvosi ellátásra szorulnak. A PIC- és NIC-osztályokon általában inkubátorban, gépekre kötve kezelik őket, legtöbbjüket meg sem ölelheti az édesanyja.  

A Ringató-foglalkozást vezető Hazay Tímea ismerte fel, hogy a koraszülött, beteg babáknak és kétségbeesett szüleiknek nagy segítséget nyújt, ha valaki segít  “oldani a hangulatot”, ha kedvességet és vidámságot visz a sípoló gépek mellé. Tapasztalataik szerint a babák a dalolásra, gitárhangra megnyugszanak, ellazulnak, a szülők pedig feloldódnak. Van, aki nem szeretne azonnal bekapcsolódni az énekbe, de a leginkább zavarban lévő, érzelmeit takargató kispapa is mer később dúdolni, amivel erős érzelmi támogatást nyújt a babájának. Az inkubátorban lévő csecsemőknek még inkább fontos a szülők hangja, de az is rengeteget számít, hogy az anyákban-apákban oldódik a szorongás, amit a babák azonnal éreznek, és nagyon jó hatással van rájuk.

Énekkel gyógyítanak a koraszülöttosztályokon

Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány önkéntesei 2014 óta az ország 5 klinikáját látogatják: a  budapesti Bókay Gyermekklinikát, a Péterfy Sándor utcai kórházat, illetve Veszprémben, Kecskeméten és Tatabányán tartanak PIC Ringatókat, de a Mol Gyermekgyógyító Programjának köszönhetően a közeljövőben Pécsre és Debrecenbe is eljutnak majd. Itt egy korábbi videó a  zenélésről!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top