Család

Obama lánya Lena Dunhammel és Halle Berryvel dolgozott együtt

Barack Obama korábbi amerikai elnök nagyobbik lánya, a 19 éves Malia érettségije után munkába állt, nem is akárhol. Filmsztár munkatársai egy amerikai beszélgetős műsorban meséltek róla, milyen élmény az USA első emberének gyerekével dolgozni.

Malia Obama nem átlagos tinédzser: az USA 44. elnökének lánya az egész világ szeme láttára cseperedett kisiskolásból felnőtt nővé. Édesapja elnökké választásakor alig volt tízéves (egyébként az amerikai függetlenség napján, július 4-én született, 1998-ban). Tavaly érettségizett, és sikeresen felvételizett a Harvard Egyetemre. Mielőtt azonban tanulmányait megkezdené, egyéves szünetet tart – ezt Amerikában gap yearnek hívják, és egyre több leendő egyetemista él ezzel a lehetőséggel, hogy utazgasson, felfedezze a világot, vagy éppen dolgozzon.

Barack és Malia Obama 2012-ben (Fotó: Getty Images)
Barack és Malia Obama 2012-ben (Fotó: Getty Images)

Malia azonban már érettségije előtt dolgozni kezdett az iskola mellett: az ismert filmes produkciós cégnél, a The Weinstein Companynél állt munkába gyakornokként. Itt először a Lena Dunham nevével fémjelzett Girls című sorozat forgatásán segédkezett, majd a Halle Berry főszereplésével leforgatott Extant című minisorozat stábjában tette ugyanezt.

Néhány napja az Oscar-díjas Halle Berry a Watch What Happens Live című beszélgetős műsor vendége volt, és Andy Cohen műsorvezetőnek mesélt arról, milyen volt a 44. amerikai elnök lányával a munka.

Ha közösen álltak a nyilvánosság elé, a volt amerikai elnök előszeretettel borította ki lányait Sashát (b.) és Maliát (j.) szörnyű faviccekkel (Fotó: Getty Images)
Ha közösen álltak a nyilvánosság elé, a volt amerikai elnök előszeretettel borította ki lányait, Sashát (b.) és Maliát (j.) szörnyű faviccekkel (Fotó: Getty Images)

“Mindent megcsinált, ami egy személyi asszisztens dolga” – mondta a színésznő. “Ezért nagyon tisztelem, mert senki sem tudott úgy ránézni, hogy egy személyi asszisztenst lásson benne, bár ő nagyon próbálkozott, hogy a lehető legjobban végezze a munkáját. Egyszerűen nem tudtunk elvonatkoztatni, de becsületére legyen mondva, hogy helytállt ilyen körülmények között is.”

Egy személyi asszisztensnek nem különösebben izgalmas a munkája, jellemzően a forgatókönyveket fénymásolja, segít a különböző eszközök beállításában, és persze elszalad kávéért. Ez persze furcsa helyzeteket idéz elő, ha a személyi asszisztens mellett az amerikai titkosszolgálat, a Secret Service ügynökei vonulnak állig felfegyverezve. Lena Dunham Howard Stern műsorában mesélt erről, hozzátéve, hogy bár Malia nagyon lelkesen végezte a dolgát, voltak bizonyos feladatok, amelyeket a körülmények miatt nem tudtak rábízni.

“Nyilván nem ő lesz az, akit elszalajtunk a sarokra pár csésze kávéért” – mesélte Dunham Sternnek. “Nem fogod az amerikai elnök lányát elzavarni egy lattéért. De becsületére legyen mondva, hogy minden feladatot meg akart csinálni. Ez nagyon menő szerintem, Malia pedig nagyon lelkesen dolgozott.”

A forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként is tevékenykedő Dunham azt is elárulta, hogy Malia Obama annyit tud a filmek világáról, hogy az szinte már félelmetes.

“Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mi a kedvenc filmje” – emlékezett vissza a Girls főszerepét alakító Dunham. “Mire annyit válaszolt: hogyan soroljam fel, a kedvenc rendezőim, színészeim vagy operatőreim alapján? Úgy voltam vele, hogy oké, sokkal okosabb vagy mint én, essünk túl rajta.”

Gyakornoki munkái után Malia Obama a tavalyi nyarat Madridban töltötte, ahol szintén gyakornokként dolgozott az USA helyi nagykövetségén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top