Család

A földi pokolban talált igaz szerelmére a holokauszttúlélő magyar nő

Edith alig 20 éves volt, mikor kimentették őt a haláltáborok poklából. Álmában se gondolta volna, hogy ilyen körülmények között talál majd igaz szerelemre.

Pedig pontosan ez történt. Méghozzá néhány hónappal a második világháború vége előtt. A magyar származású Edithet és az auschwitzi haláltábor néhány tucat túlélőjét épp egy másik haláltáborba igyekeztek átszállítani fogvatartóik, mikor egy maroknyi skót katona feltartóztatta, majd nem sokkal később fel is szabadította a menetet.

Néhány nappal később a felszabadítók és a felszabadítottak együtt ünnepelték a szabadságot egy közeli kisvárosban. Edith és 23 éves megmentője, John Mackay ezen az ünnepségen találkozott először, és szinte azonnal egymásba szerettek. Végül 1946-ban házasodtak össze. A párnak két gyermeke született: Sharon és Peter.

A most 92 éves Edith és 96 éves párja, John családja elmondása szerint elválaszthatatlanok és jelenleg egy Dundeeban lévő idősotthonban töltik mindennapjaikat. Pamela Shaw, az otthon egyik munkatársa a Daily Mail című brit lapnak elárulta, a szerelmespár mindkét tagja “édesemnek” hívja a másikat, és minden létező pillanatukat egymás mellett, egymás közelében töltik.

“Amikor arról kérdeztem őket, mi a hosszú és boldog házasságuknak a titka, azt válaszolták, hogy a romantika. Hogy még ennyi év után is igyekeznek romantikát csempészni egymás mindennapjaiba” – mesélte Shaw.

Olvass még többet az igaz szerelemről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top