Család

Arról álmodik, hogy delfinekkel úszhasson a szemdaganatos kisfiú

A négyéves Zalánnak szemdaganata van, életében eddig harminc szemműtéten esett át, de az operációk csak ideiglenesen segítettek. Félő, hogy teljesen elveszti a látását, ezért a szülők mindent megtesznek, hogy a kisfiú álmát mihamarabb teljesíthessék: el szeretnének jutni egy izraeli delfinközpontba.

Zalánnál két és fél hónapos korában szemdaganatot diagnosztizáltak, bal szemével a tíz centiméteres ábrákat legfeljebb 75 centiméter távolságból látja. Bár jobb szemével egyelőre jól lát, mégis azt műtötték többször, mert abban a daganat folyamatosan kiújul – derül ki az RTL Klub riportjából.

A látássérült Zalán most négyéves, és már több mint 30 műtéten esett át. A szülők nem tudják, hogy meddig lehet ezt így folytatni, attól tartanak, hogy egy idő után el kell majd távolítani kisfiuk jobb szemgolyóját. Ezért elhatározták, hogy minél előbb teljesíteni fogják Zalán nagy álmát, aki delfinekkel szeretne úszni.

Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mivel a négygyerekes családban jelenleg a mentősként dolgozó apa az egyetlen kereső, az anyának otthon kell maradnia Zalánnal. Így többen gyűjtést szerveztek a családnak, Izraelben élő magyarok pedig felajánlották, hogy fogadják a kisfiút és családját az otthonukban, és megszerveztek egy látogatást is egy közeli delfinközpontban. Adományok is érkeztek a családi kasszába, eddig aprókból százezer forint gyűlt össze, de még ez sem elég ahhoz, hogy mindannyian ki tudjanak utazni Izraelbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top