Család

„Senkit se fog érdekelni, de azért megosztom” – milliókat ríkat meg a gyógyszertáras fiú története

James Morales tényleg azt hitte, hogy a történet, amit közzétesz a Twitteren, senkit nem fog érdekelni. Ehhez képest néhány óra alatt több tízezren olvasták és ugyanennyien könnyezték meg. Te is meg fogod!

„A mai az életem egyik, ha nem a LEGszomorúbb napja” – kezdte a Twitter-bejegyzéseinek sorát James Morales. A fiatal férfi évek óta egy amerikai gyógyszertárban dolgozik technikusként. Ahogy az a posztokból is kiderül, hetente háromszor-négyszer dolgozik ebben a patikában, ahova rendszeresen járt egy idős házaspár.

„Minden héten jöttek. Mind a ketten. Az idős néni volt a beszédesebb: ő kérte ki a gyógyszereket, ő fizetett, és ő volt az, akinek mindig volt egy kedves szava hozzánk is” – írta James. „Egy olyan nap se volt, hogy egymás nélkül jöttek volna, épp ezért volt furcsa, mikor ma a bácsi egyedül érkezett.”

James megkérdezte az idős férfitől, hogy van, mire ő csak annyit válaszolt, lehetne jobban is. „Mondtam neki, hogy előkészítettem számára a hat felírt gyógyszert: hármat neki, hármat pedig a feleségének. Ott állt velem szemben…csendben. Amikor megszólalt, csak annyit mondott, hogy a felesége előző nap meghalt. És, hogy azért van itt, hogy lemondja a felesége gyógyszereit, mert neki már nem lesz rájuk szüksége.”

James azt írja, bár a patikában alapvetően mindig van alapzaj, most egy szempillantás alatt minden elcsendesült. „Mindenki abbahagyta, amit épp csinált, és csak hallgattuk Smith bácsit, aki bevallotta, szeretett volna előbb menni, mint a felesége, aki, mint mondta, a legjobb barátja és élete szerelme volt. Mikor látta, hogy könnyes a szemem, még ő vigasztalt engem. Azt mondta, ne bánkódjak, megígérte a feleségének, hogy kitart, és hogy komolyan veszi az életet és beszedi a gyógyszereit.”

A gyógyszertári technikus posztjaiból az is kiderül, hogy mielőtt hazament volna, a bácsi azzal a megható tanáccsal hagyta ott őket, hogy mindig mondják meg szeretteiknek, mit éreznek. „Azt bánom a legjobban – idézte a bácsit James –, hogy aznap este nem mondtam neki, hogy mennyire szeretem. Csak azzal köszöntünk el egymástól, hogy jó éjszakát.

James azt mondja, miután Smith bácsi elment, azon kapta a kollégáit, hogy mindegyikük telefonál, méghozzá a számára legfontosabbnak.

Olvass még több megható történetet az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top