Család

Ne merj jobb bőr lenni nálam! Leszámolás a dögös anyukákkal!

Kibontott, félhosszú, frissen mosott haj. Nem túl, de mégis magas sarkú cipő. Elegáns nadrág, de még inkább szoknya vagy egy előnyös, de nem kihívó ruha. Leheletnyi smink. Így indul el egy szürke hétköznap reggelen a nem átlagos anyuka a gyerekeivel az óvodába, az iskolába. Mert igénye van rá, hogy csinos legyen. Ám a köz kikezdi, mert mégis, hogy mer kora reggel ilyen dögös lenni?

Előrebocsátom, kissé túltolom a szokásos kliséket ebben az írásban, mert úgy érzem, itt, erre van szükség. Mert anyának lenni olykor kész cirkusz, nemhogy anyának lenni és közben nőnek is maradni. Nem beszélve arról, hogy anyának és jó nőnek lenni egyszerre pláne az. Nem lehetetlen, de tény, hogy fájó lemondással és sok munkával jár  jó csajnak maradni anyaként. Nehéz ezt elfogadni, tenni érte pláne.

A kedves férfi olvasót pedig kérem, ha még nem kattintott el, hogy vegye komolyan ezt az írást! Könnyű legyintenie arra, miért kell ebből ekkora faksznit csinálni?! – mert nem is elvárás az urak részéről, hogy a feleségük egyszerre legyen  jó anya, olyan jó nő, akit büszkén lehet vállalni a külvilág előtt, házias és még egy szexistennő is. Dehogynem elvárás! Kérem, ne hazudjunk egymásnak, ne mondjuk azt, hogy ez nem igaz. Mert, igenis igaz, és minden feleség így érzi, amikor meglátja a férje felcsillanó szemét, amikor megjelenik egy ízig-vérig jó nő a reggeli álmos pirkadatban.

Mert én most róluk írok, azokról a nőkről, akik, a kutyafáját, valóban elképesztően dögösek, és akiket minden más átlagos nő igenis irigyel, és egyöntetűen utál valahol ezért. Pedig nekik is van az esélyük a jónőségre,  csak éppen tenni kéne érte valamit, nem is keveset!

Tudom, mert én is anya vagyok, mi több egyedülálló, hogy mennyire nehéz szinten tartani magunkat, miközben még az idő is ellenünk dolgozik. Nekem is nehezen sikerül. Legtöbbször sehogy sem. Olykor meg ki tudok nézni valahogy. Olyankor az elfogulatlanok is csettintenek egy icike-picikét, és begyűjtök pár lájkot.

Igen, ismerem, a késő éjszakába nyúló esti robot után a gyermekes anyukák nagy része úgy zuhan be az ágyba, mint akit fejbe vágtak. Ahhoz, hogy legyen este némi hancúr a ház urával (már ha van ház ura) ahhoz külön össze kell szednie magát egy anyának. És nem feltétlenül azért, mert ő nem akarna szexelni.

Persze csak azután, hogy már a(z összes) gyerek alszik, és még nekilátott rendet varázsolni a konyhában, nappaliban és fürdőszobában. Ha van kisiskolás gyermeke, akkor még kifaragja a tolltartóban várakozó ceruzákat, titkon leellenőrzi, hogy a gyermeke valóban jól pakolta-e be a táskáját, előkészíti másnapra a ruhákat, ha kell, letisztítja a cipőket, sokan a reggelihez is még este terítenek meg, hogy másnap a korai rohanás gördülékenyebben menjen.  S ha mindezzel végzett a nő, akkor epilál egyet a gyors zuhany alatt, mielőtt sminkelne és harci díszbe öltözne.

Olvasd el Polgár Ágnes cikkének folytatását a Szoknya és Nadrág oldalon!

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top