Család

Nem férnek fel az utasok az 5-ös buszra

Lehetetlenség felférni az 5-ös buszra Budapesten a reggeli csúcsban, igaz, annak sem jobb, akinek sikerült befurakodnia a szardíniásdobozba, mert kapaszkodni, jelezni vagy épp leszállni sem gyerekjáték.

Többen is panaszkodnak a BKK-nak a Rákospalotáról Pasarétig közlekedő 5-ös busz zsúfoltságára. A tanítási időszakban a járat olyan zsúfolt, hogy csak az első pár megállóban felszállóknak jut hely, a többiek élet-halál harcot vívnak egy-egy talpalatnyi területért, már ha sikerül felküzdeniük magukat a csuklós buszra.

Beáta, a BKV-figyelő olvasója az alábbi levelet írta a közlekedési társaságnak:

Az 5-ös busz vonalán utazunk naponta, gyerekeim iskolába, én munkába reggelenként. Az Opál utcai megállónál szállunk fel a Pasaréti tér irányába 7 óra és fél 8 között – már amikor felférünk a buszra. Tanítási időszakban ez minden reggel problémát jelent, nyári szünetben a helyzet kicsit könnyebb.

Most, hogy megkezdődött a tanév, újra azt tapasztaljuk, hogy csak nagy nehézségek árán lehet egyáltalán feljutni a buszra. Arról már nem is beszélve, hogy a buszon olyan sok ember zsúfolódik össze, hogy mozdulni, leszállni, kapaszkodni külön kihívást jelent. De ha az ember felfért, akkor az már örvendetes, a zsúfoltság ellenére is, mert a későbbi megállókban lehetetlen feljutni a buszra.

Mivel látom, hogy ez nemcsak nekem, hanem több száz utazónak is problémát jelent, ezért azzal a kéréssel fordulok a Társasághoz, hogy legalább a reggeli, legzsúfoltabb időszakban, amikor mindenki 8 órára szeretne eljutni az iskolába és a munkahelyére, sűrítsék a járatok indítását, hogy elkerülhető legyen ez a most tarthatatlan állapot.

Bízva a helyzet megoldására tett erőfeszítéseikben tisztelettel várom szíves válaszukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top