Család

8 hazugság, amit a férfiaknak tanítanak a nőkről

Hallgatod, ahogy a húgod vagy a kolléganőid beszélgetnek a férjeikről és pasikról. Elolvastad az öt szeretetnyelvről szóló könyvet, úgy érzed, mindent tudsz már a szerelemről, mégis folyton kibabrál veled. Miért olyan nehéz szeretni egy nőt? Lehet, hogy azért, mert bevetted te is azokat a hazugságokat, amiket terjesztenek a női nemről.

1. A nőket nem érdekli a szex

Tény, hogy a nők és férfiak között van különbség a szexualitásban, de a nők többsége igenis szereti a szexet, csak néha elveszi a kedvüket és megöli a vágyukat, ha rossz tapasztalatot szereznek. Ráadásul a nők számára a szex sokkal inkább a közelséget jelenti a párkapcsolatban, nem az orgazmus az elsődleges céljuk. Férfiként a legjobb, amit tehetsz, ha megkérdezed a nőt, hogy milyen vágyai vannak az ágyban, miről fantáziál, milyen együttlét lenne számára az ideális.

2. „Semmi bajom”

Az egyik legnagyobb kommunikációs csapda egy párkapcsolatban, amikor a nő azt mondja, hogy semmi baja, de igazából persze van. Azért mondja, hogy nincs baja, mert időt akar húzni, át akarja gondolni a konfliktust, hogy hogyan keveredhetnétek ki belőle a legbékésebben. Ilyenkor nem azt várja a nő, hogy a férfi hagyja békén, hanem hogy segítsen neki megnyílni, szeretettel közelítsen felé pár kérdéssel. Nagyon egyszerű egy durcás „semmi bajom” mondat élét elvenni: „Szeretlek, és érzem, hogy valami nincs rendben, megbeszélhetnénk?”

3. Az őrületbe kergetik a férfiakat a kérdéseikkel

A véget nem érő kérdések, amiktől a férfi lábrázást kap, és úgy érzi, élete párja nem tiszteli a magánszféráját, amikor kivallatja, hogy kivel, mit, hogyan, mikor csinált. A nő pedig visszautasítva érzi magát, mert a férfi ideges a kérdésektől, pedig nem ellenőrzésként teszi fel ezeket, hanem mert szeretne kapcsolódni a férfival. A nő számára az intimitás azt is jelenti, hogy mindenről beszélgethet élete párjával, arról is akár, hogy milyen volt az ebéd a munkahelyén.

4. A nők nem hűtlenkednek

Elterjedt sztereotípia, hogy a férfiak hűtlenebbek, és mindig a férfi lép félre egy párkapcsolatban. A sokkoló statisztika szerint a házasságok egyharmada és a párkapcsolatok egynegyede szenved el valamilyen szintű hűtlenséget, és bizony ezekben a megcsalásokban a nők és a férfiak hasonló arányban vesznek részt.

5. A férfiaknak kell megoldani a problémákat

A férfiak megoldásorientáltak, ha szóba kerül egy probléma, csak úgy ontják magukból a javaslatokat, ám a nők sokszor csak azért beszélnek egy problémáról, mert érzelmi támogatást szeretnének a párjuktól, és utána tudnak csak a megoldásra koncentrálni. Sok konfliktus megelőzhető lenne annyival, hogy a férfi előbb meghallgatja a nőt, és utána áll elő a megoldási javaslataival.

6. Amint férjhez megy a nő, már nem akarja birtokolni a párját

Ha valaki túlságosan csüng a párján, és birtokolni akarja, az bizony nem szűnik meg a házassággal, mert mély belső bizonytalanságból fakad. Azt pedig nem tünteti el egy gyűrű. Érdemes még házasság előtt segítséget szerezni, hogy megtanuljon magában és benned is bízni még az összeköltözés előtt.

7. A férfinak boldoggá kell tennie a nőt

Úgy nevelik a férfiakat, hogy boldoggá kell tenniük a nőt, ami nagyon nemes, de közben hamis dolog, mert senki sem felelős mások boldogságáért. Mi mind a saját boldogságunkért vagyunk csak felelősek. Ha a nő boldogtalan, akkor kérdezd meg, miért, hallgasd meg akkor is, ha nem tetszik, amit mond, és persze tegyél meg mindent, hogy örömet szerezz neki. De azt tudd, hogy nem rajtad múlik csak és kizárólag, hogy valaki más boldog legyen.

8. A szerelem áldozatot kíván

Ha úgy érzed, túl sok mindent kell feláldoznod magadból a szerelemért, akkor nem jó úton jársz, valószínűleg nem olyan nő mellett vagy, aki neked való. Mindegy, hogy gyönyörű, és még az anyukád is kedveli, ha azt látod, hogy a saját személyiségedet veszíted el, vagy olyan dolgokról kell lemondanod a párkapcsolat kedvéért, amik nagyon is fontosak neked, akkor túl nagy árat fizetsz érte. A vége az lesz, hogy érzelmileg kifacsarva érzed majd magad. Az érett, felnőtt szerelemben nem kell egyik félnek sem feladni saját magát a másik kedvéért. Az egészséges határok tiszteletben tartása az egyik kulcs a sikeres párkapcsolathoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top