Család

Nicole Kidman hatásos beszédet tartott a családon belüli erőszakról

Nicole Kidman a Hatalmas kis hazugságok című HBO-sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott a hétvégén. Az Emmy átvételekor természetesen megragadta az alkalmat, hogy a minisorozat egy fontos témájáról, a családon belüli erőszakról is ejtsen pár szót.

A bántalmazó kapcsolatban élő sikeres, gazdag ügyvéd és családanya, Celeste megformálásáért kapta meg élete első Emmy-díját Nicole Kidman a hétvégén. Celeste az egyik legfontosabb karaktere az HBO-sorozatnak, a Hatalmas kis hazugságok című szériának, amely egy gyilkosság történetét meséli el. Egészen a sorozat végéig a gyilkos kilétét nem ismerjük, de sorozat főszereplői, az anyák mindegyikének van valamilyen indítéka arra, hogy rá gyanakodjunk. Közülük mégis talán a Kidman megformálta Celeste tűnik úgy, hogy előbb-utóbb emberölést fog elkövetni, mivel férje folyamatosan veri és megerőszakolja őt. Ugyanakkor Celeste csak lassan vallja be magának is, hogy ebben a házasságban ő nem szeretett és kívánatos feleség, hanem csupán egy áldozat.

Nem meglepő, hogy Nicole Kidman az Emmy-gálán megragadta az alkalmat, hogy pár szót ejtsen a családon belüli erőszakról, mert szerinte a szereppel és azzal, hogy ezért díjjal jutalmazták, több figyelem irányult a témára. „Ez egy bonyolult és alattomos betegség (…). Teli van szégyennel és titkolózással, és azzal, hogy elismertetek ezzel a díjjal, ez (a családon belüli erőszak) még inkább reflektor fénybe került.”

Kidman egyébként a díját a két kislányának ajánlotta fel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top