Család

Ismerjétek meg Gizit, akit 18 évig Gézaként tartottak nyilván

Kárpáti-Borgulya Gizi 18 éves koráig papíron hivatalosan férfi volt. Anyakönyvi kivonatába a Gizella név helyett Gézát írtak.

Amikor megszülettem, az anyakönyvi kivonatomban a leánygyermek rubrika helyett a fiút húzták alá. Ezért azt hitték, a Gizella csak elírás és átjavították Gézára” – meséli Kárpáti-Borgulya Gizella. Ma már csak nevet a dolgon. Sőt, az anyakönyvi kivonatot is megtartotta. Később fémesztergályosnak tanult, az iskolában is viccelődött azzal, hogy papíron férfi.

Van, aki forrón szereti (forrás: Örökmozgó)

Tony Curtis és Jack Lemmon a Van, aki forrón szereti című filmben (forrás: Örökmozgó)

A Borsnak még sorkatonai behívója történetét is elmesélte. Anyakönyve alapján ugyanis behívták, ő pedig direkt nőiesen kiöltözve ment el a Petőfi laktanyába. „A bizottság nagyon megdöbbent, mikor megláttak. Többen elnevették magukat. Persze azonnal „E” minősítést kaptam, azaz alkalmatlannak nyilvánítottak, és közölték, hogy azonnal cseréltessem ki az anyakönyvi kivonatomat” – emlékezett vissza Gizi, aki ezután már nemcsak a valóságban, de papíron is nő lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top