Család

Nem vagy köteles mindent megtenni a másikért

Azért, mert párkapcsolatban vagy, nem kell mindig azt tenned, amit a másik akar.

A következő listában megmutatjuk, mi az, amit nem muszáj megtenned a másikért, mert elsődlegesen te vagy a fontos, magadnak felelj meg, ne a szerelmednek. Ha ezt ő is megérti, így is imádni fog téged ugyanúgy.

Forrás: depositphotos

Oké, a külső is számít, na de azért az sem minden. Ha úgy szeretett beléd a másik, ahogy vagy, ne morfondírozz azon mindig, hogy mit kellene megváltoztatni magadon. Ha meg ő táplálja beléd ezeket a kétségeket, érdemes elgondolkodnod, hogy nem vele van-e a baj. 

Forrás: Brightside

Egy párkapcsolatban sokszor eljön az a pillanat, amikor a felek versengeni kezdenek egymással. Ki keres többet, ki főz jobban, ki tesz bele energiát a kapcsolatba stb. Még az elején kell észrevenni, hogy semmi jóra nem vezet ez a verseny, és csírájában el kell fojtani.

Forrás: Brightside

Nyilván lehetsz egy kicsit rugalmas és bizonyos dolgokban változtathatsz, ha valami nagyon zavarja a partneredet. De ha mindig mindent meg akar benned változtatni, és semmit nem támogat benned, az gáz. Ne engedd.

Forrás: Brightside

Számoljunk le azzal a sztereotípiával végre, hogy a ház körüli dolgokért mindig a nő felelős. Nem csak ő felelős a takarításért, ahogy nem csak a férfi jár dolgozni sokszor. Osszátok fel a takarítást egymás közt, így egyikőtök sem gebed bele.

Forrás: Brightside

Nagyon fontos, hogy anyagilag független maradj egy párkapcsolatban is. Lehet közös kasszátok bizonyos dolgokra, például a háztartásra, de legyen mellette saját pénzed. Ne legyél teljesen kiszolgáltatva a másiknak.

Forrás: Brightside

Ne mondj le minden vágyadról a másikért. Miért tennéd? Nem kell mindig azt csinálnod se neked, sem neki, amit a másik akar. Legyenek külön programjaitok és különböző vágyaitok is néha. Nyilván az nem jó, ha ezek a vágyaitok és céljaitok teljesen összeférhetetlenek.

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top