Család

Súlyos törpeséggel született Nikolett, a szülők perlik a magánklinikát

Súlyos törpeséggel született egy budapesti kislány. A világon nyolc hasonló beteg van, Nikolett a kilencedik. A család beperelte a magánklinikát, ahol a terhesgondozás zajlott, mert a vizsgálatok alatt nem vették észre a gyerek betegségét. Az érintett nőgyógyász viszont azt állítja, hogy mivel ilyen ritka betegségről van szó, magzati korban nem is lehet azt diagnosztizálni.

Nikolett egy nagyon ritka rendellenességgel, súlyos törpeséggel született. Ez azt jelenti, hogy a kisgyerek most két éves és 60 centi, és a tapasztalatok szerint már csak néhány centit fog nőni életében.

A Tények riportja szerint szakirodalma sincs igazán ennek a betegségnek, annyira ritka. A súlyos törpeséggel született gyerekek közül Nikolett csupán a 9. a világon. A kislány szülei a terhesség alatt 11 ultrahangon voltak, mégsem vették észre az orvosok a betegséget. Az anya szerint a vizsgálatokon azt mondták, hogy a picivel minden rendben van, és „nagy, okos feje van”, ám mikor megszületett a gyerek, feltűnt a szülőknek, hogy a baba lábai és kezei nagyon picik egy átlagos újszülöttéhez képest. 

A szülők nagyon szeretik a kislányukat, de mint mondják a riportban, ha előre tudják a bajt, akkor valószínűleg megszakították volna a terhességet. Félő, hogy a gyerek soha nem fog tudni majd járni, beszélni és egyedül ellátni magát, pár év múlva pedig valószínűleg lélegeztetőgépre szorul majd.

A szülők beperelték a magánklinikát, ahol a vizsgálatokat végezték. Ugyanakkor a klinika nőgyógyásza és orvos igazgatója a Tényeknek azt mondja, hogy az adott betegség annyira ritka, hogy azt nem lehetett diagnosztizálni magzati korban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top