Család

Sürgősen ki kell bővíteni a házat, hogy a héttagú család együtt maradhasson

13 négyzetméteres szobában él egy héttagú család, öt gyerek és a két szülő. Hogy a legidősebb, de még fiatalkorú gyerek az apró, de tiszta lakásban a családjával együtt maradhasson, ki kell bővíteni október végéig a házat – szabta meg a határidőt a gyámügy. A helyzetet tovább nehezíti, hogy az apa épp most van túl egy agyvérzésen.

Hétköznap hatan, hétvégén pedig heten alszanak egy 13 négyzetméteres, felsőpakonyi szobában. A családban a legfiatalabb gyerek csak alig több mint két hetes. A legidősebb viszont az apa első házasságából született 17 éves lány, akinek pár évvel ezelőtt meghalt az édesanyja, hétvégenként ezért ő is a Palotai családdal lakik. Az apa úgy döntött, hogy jó lenne, ha a lány végleg a szerény körülmények között élő családjához költözne, a gyámügy azonban nem engedélyezte az örökbefogadást, mert a hatóság szerint kicsi a lakás ennyi ember számára. 

A Palotai család így nekilátott a ház kibővítésének: ötven négyzetméteresre kellene nagyobbítaniuk a lakhelyet, és a gyámügy által megszabott határidőig, azaz október végéig be kell fejezniük a bővítést.

Azonban a férj nemrég agyvérzést kapott, és ennek szövődménye, hogy most Parkinson-kórban szenved. Ebből kifolyólag nem tudja folytatni a munkát a házon, képtelen a munkavégzésre, a család pénze pedig közben elfogyott. A családnak tetőtéri ablakokra, szigetelésre, ácsra lenne szüksége mihamarabb, hogy a bővítést október végéig elvégezzék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top