Család

Így emelkedik a nyugdíj novemberben

Egy hónap múlva kapják meg az érintettek az egyösszegű nyugdíjemelést, illetve a nyugdíjprémiumot. Lesz olyan nyugdíjas, akinek 25 ezer forinttal is több nyugdíjat hoz a postás.

Úgy értesült a Magyar Idők, hogy november elején egy utalványon kapják meg az érintettek a novemberi nyugdíjat, az egyösszegű nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot. Az idei november prémium maximális összege 12 ezer forint lehet, ehhez jön még hozzá az egyösszegű, 10 785 forintos emelés.

A lap számítása szerint az átlagos, 112 305 forintos saját jogú nyugdíj esetében a 12 ezer forintos nyugdíjprémium, valamint az egyösszegű emelés összesen 22 785 forintot pluszt jelent novemberben. Azoknak a nyugdíjasok, akik özvegyinyugdíj-kiegészítést is kapnak, akár 26 ezer forinttal is több nyugdíjat kaphatnak novemberben.

A novemberi nyugdíjat, az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot november 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, amely november 15-től kezdi el a kézbesítést.

A nyugdíjakat novembertől az Országos Nyugdíj-főigazgatóság helyett a Magyar Államkincstár fizeti ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top