Család

Megható! Spórolt pénzéből vett tejet barátnőjének az óvodás

A pici lány önzetlen cselekedete rengeteg emberre hatással volt. Év végéig már biztosan az összes csoporttársának jut majd tej az óvodában.

Két héttel ezelőtt egy 5 éves, amerikai kislány, Sunshine kiürítette a malacperselyét, és számolni kezdte a benne összegyűlt aprópénzt. A nagymamája azt hitte, hogy csak játszik, a kislány azonban egy zacskóba pakolta az aprót, majd betette a hátizsákja zsebébe.

Amikor a nagymama megkérdezte, hogy miért akarja magával vinni a pénzt, a csöppség elárulta, hogy a barátnőjének, Laylának szeretne belőle befizetni tejre, az ő anyukája ugyanis ezt nem teheti meg, ezért a kislány nem kap tejet az oviban.

Sunshine és a nagymamája múlt héten át is adták a kislány óvónőjének a 30 dollár spórolt pénzt, amiből befizették Laylának a tejet. A kislány csoportjába 20 gyerek jár, ám a dobozonként 45 centbe kerülő tejet csak a fél csoportnak tudják befizetni a szülők. 

Sunshine ugyan ebben a tekintetben a szerencsésebbek közé tartozik, ám neki sem felhőtlen az élete. Az édesanyja ugyanis drogfüggő és ki-be jár a börtönből, emiatt a kislányt a nagymamája neveli.

A nagyi a Facebookon számolt be unokája önzetlen cselekedetéről, majd a GoFundMe weboldalon gyűjtést indított, hogy a teljes tanévre be tudja fizetni a tejet Sunshine összes olyan csoporttársának, akinek a szülei ezt nem engedhetik meg maguknak. Az eredeti cél 700 dollár összegyűjtése volt, ám alig egy hét alatt több mint 3700 dollár felajánlás érkezett a rászoruló gyerekek javára.

„Még nem érti, hogy milyen hatást gyakorolt. Azt azonban már tudja, hogy bármit megvalósíthat, amit a fejébe vesz” – mondta a nagymama Sunshineról.

CBS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top