Család

Nem vitték orvoshoz a súlyosan megégett lányukat, felfüggesztettet kaptak

Egy tatárszentgyörgyi pár mozgás-, hallás- és látássérült kislánya egyik éjjel véletlenül nekiment a kályhának. Ruhája meggyulladt, ő maga súlyos égési sérüléseket szerzett. A szülők azonban nem akarták orvoshoz vinni a gyereket, nehogy rossz hírük legyen a faluban.

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azokat a tatárszentgyörgyi szülőket, akik felügyeletre szoruló, égési sérüléseket elszenvedett lányukat otthon ápolták, és későn kértek orvosi segítséget. A Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki közleménye szerint a bíróság mindkét vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az apát 2 év, míg az anyát 1 év és 6 hónap börtönbüntetéssel sújtották, az ítélet végrehajtását mindkét esetben 2 évre felfüggesztette a törvényszék.

Az eset még 2015. december elején történt, egy este. Az anya nem volt otthon, az apa pedig már aludt, amikor a születése óta mozgás-, hallás- és látássérült kisebbik lányuk nekiment a burkolat nélküli, fatüzelésű kályhának. Kigyulladt a ruhája, és ennek következtében olyan égési sérüléseket szenvedett, amelyek miatt gyors orvosi ellátásra szorult volna.

Ehhez képest a szülők otthon próbálták ellátni a kislányt, nem jelezték a balesetet az orvosnak, sőt senkinek nem mondták el, nehogy a faluban rossz hírbe kerüljenek. Az anya házilag kezelte a sérüléseket, étolajjal kenegette, vizes ruhával borogatta a sebeket. Pár nappal később az apa a másik, nagyobbik lányától kért segítséget, aki viszont azonnal hívta az ügyeletes orvost, az pedig gondoskodott a sértett kórházba szállításáról. A lány másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett el, ennek következtében gyulladásos szövődmények léptek fel, ami közvetett életveszélyes állapotot idézett elő.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top