Család

Férfiak őszintén: „Néha úgy akarok összebújni, hogy én vagyok a kiskifli”

A sztereotípiák szerint a férfiaknak nehezére esik a romantikázás, és csak a nők kedvéért hajlandóak rá. Az AskMen fórum körkérdésére adott férfiválaszokból azonban az derül ki, hogy igenis vágynak a romantikára. Konkrétan például a következő dolgokat találják romantikusnak.

1. Halmozd el meglepetésekkel!

„Szeretnék egy olyan randit, ami nem valamilyen speciális alkalomból történik, hanem csak úgy, meglepetésből. De már attól is úgy érezném, hogy szeretve vagyok, ha este egy doboz sört hozna haza váratlanul, vagy bármit, ami azt mutatja, hogy gondolt rám nap közben.”

2. Tudni szeretné, hogy gondolsz rá, amikor nem vagy vele

„Íme az én romantikus listám:

  • Fogd a kezem nyilvánosan, bárhol!
  • Ölelj meg hátulról!
  • Csókolj meg szenvedélyesen!
  • Menjünk éjszaka furikázni, és hallgassunk nyálas, szerelmes dalokat!
  • Üljünk a kanapén, és nézzünk meg egy filmet!
  • Menjünk el egy elegáns étterembe randira!
  • Főzzünk együtt ebédet!
  • Sétáljunk nagyokat az erdőben!
  • Bújj hozzám, ha mellettem ülsz vagy fekszel.

Ha reggel kapok egy jó reggelt üzenetet a szerelmemtől, már jól indul a napom, úgy érzem, létezem. Csak mutasd ki, mennyire törődsz a férfival. Ha szereti a teát, akkor készíts neki a kedvencéből. Ha érdekli a fotózás, kereteztesd be a legszebb képeit. Ennyi a titok.”

3. Az érintés romantikus

„Az érintés a férfiak elsődleges szeretetnyelve. Öleld meg, bújj hozzá, csókold, simogasd! Nem kell ehhez szex, csak gyengéd érintések.”

4. Tedd le a telefonod!

„Beszélgessünk! Semmi különösről, nem kell, hogy célja legyen a beszélgetésnek. Csak kapcsolódjon a lelkünk.”

5. Egy becenév is lehet romantikus

„Régebben az egyik külföldi barátnőm az anyanyelvén királynak hívott. Szerintem ez nagyon kedves és romantikus gesztus volt. Pedig általában utálom, ha beceneveket találnak ki rám, de ez cuki volt.”

6. Egy kicsit tedd jobbá a napját!

„A barátnőm néha meglep, és hoz a munkahelyemre kávét reggel. Ez nekem a legromantikusabb dolog. Sokkal szebbé teszi a napomat, még a munka is könnyebben megy.”

7. Az összebújás romantikus

„Férfi vagyok, és nem tudom, miért olyan nehéz megérteni, hogy néha úgy akarok összebújni, hogy én vagyok a kiskifli.”

8. Saját rituálé

„A barátnőmmel rendszeresen csinálunk olyan randit, amikor elsétálunk a közeli benzinkútra, veszünk sört és nasit, visszasétálunk a lakásunkba, és filmeket nézünk egész este. Ez a kedvencünk. Ha valamelyikünknek rossz napja van, akkor csak annyit mond a másik, hogy »Randizzunk?«, és már indulhat is a séta.”

9. A férfiak is szeretik a bókokat

„Szeretjük hallani, hogy mit szeretnek bennünk a nők, mit látnak rajtunk szépnek, és hogy beindítjuk a fantáziájukat.”

10. Olykor a legromantikusabb dolog, ha hagyod, hogy gondoskodjon rólad

„Nekem azt a jelenti a romantika, amikor gondoskodhatok a barátnőmről. Például kitakarítok, rendet teszek, főzök neki vacsorát. De azt hiszem, ez a gondoskodás minden férfiban benne van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top