Család

Nem tetszett az iskolaigazgatónak, hogy az anya nyilvánosan szoptatja babáját

Egy louisianai anya nem tűrte, hogy az iskolai titkárságon megszólják, amiért éhes babáját ott kellett megszoptatnia. Közölte, hogy a helyi törvények szerint a nőknek bárhol joguk van megetetni a gyereküket, ahol maguk az anyák is legálisan tartózkodhatnak. Most rajong érte a Facebook.

Aisha Marshall november 7-én vitte regisztrálni másodikos kislányát a Port Allen Általános Iskolába Louisianában. Az iskolai titkárságon töltötték ki a papírokat, amikor a négygyerekes édesanya legkisebb gyereke, a 13 hónapos babája éhes lett. Aisha Marshallnak nem volt más választása, mint félbehagyni a regisztrációt, és gyorsan megszoptatni a kicsit. 

Arra valószínűleg nem számított, hogy az iskolai titkárnak nem fog tetszeni a nyilvános szoptatás, aki közölte az anyával, hogy itt ilyet a nő nem csinálhat, majd hívta az igazgatót. Mire a férfi megérkezett, Marshall bekapcsolta a kameráját, és az egész párbeszédet élőben közvetítette a Facebookon. 

A férfi felajánlotta neki, hogy inkább vonuljon el a nő az irodájába a fiatal iskolás gyerekekre való tekintettel, Marshall azonban nagyon karakánul állt ki magáért. „Mi a probléma? Mondja meg, mi a probléma. Törvényesen ott szoptathatom a gyerekem, ahol akarom, és a törvény nem írja elő, hogy el kéne takarnom. Szóval mondja meg, mi a probléma.”

Marshall hozzátette azt is, hogy az igazgatónak sem kell eltakarnia magát, amikor eszik, mire a férfi közölte, hogy azért a két dolog nem ugyanaz. A nő viszont nem volt hajlandó ezt elfogadni, szerinte nincs különbség abban, hogy mindenkinek ennie kell, ha éhes. 

Az anya élő közvetítését több mint 106 ezren nézték, és több mint 600-an meg is osztották a videót. Marshall rengeteg elismerő kommentet kapott, a legtöbben örültek annak, hogy a nő ilyen higgadtan ki mert állni a jogaiért és a nyilvános szoptatás mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top