nlc.hu
Család
Nem tetszett az iskolaigazgatónak, hogy az anya nyilvánosan szoptatja babáját

Nem tetszett az iskolaigazgatónak, hogy az anya nyilvánosan szoptatja babáját

Egy louisianai anya nem tűrte, hogy az iskolai titkárságon megszólják, amiért éhes babáját ott kellett megszoptatnia. Közölte, hogy a helyi törvények szerint a nőknek bárhol joguk van megetetni a gyereküket, ahol maguk az anyák is legálisan tartózkodhatnak. Most rajong érte a Facebook.

Aisha Marshall november 7-én vitte regisztrálni másodikos kislányát a Port Allen Általános Iskolába Louisianában. Az iskolai titkárságon töltötték ki a papírokat, amikor a négygyerekes édesanya legkisebb gyereke, a 13 hónapos babája éhes lett. Aisha Marshallnak nem volt más választása, mint félbehagyni a regisztrációt, és gyorsan megszoptatni a kicsit. 

Arra valószínűleg nem számított, hogy az iskolai titkárnak nem fog tetszeni a nyilvános szoptatás, aki közölte az anyával, hogy itt ilyet a nő nem csinálhat, majd hívta az igazgatót. Mire a férfi megérkezett, Marshall bekapcsolta a kameráját, és az egész párbeszédet élőben közvetítette a Facebookon. 

A férfi felajánlotta neki, hogy inkább vonuljon el a nő az irodájába a fiatal iskolás gyerekekre való tekintettel, Marshall azonban nagyon karakánul állt ki magáért. „Mi a probléma? Mondja meg, mi a probléma. Törvényesen ott szoptathatom a gyerekem, ahol akarom, és a törvény nem írja elő, hogy el kéne takarnom. Szóval mondja meg, mi a probléma.”

Marshall hozzátette azt is, hogy az igazgatónak sem kell eltakarnia magát, amikor eszik, mire a férfi közölte, hogy azért a két dolog nem ugyanaz. A nő viszont nem volt hajlandó ezt elfogadni, szerinte nincs különbség abban, hogy mindenkinek ennie kell, ha éhes. 

Az anya élő közvetítését több mint 106 ezren nézték, és több mint 600-an meg is osztották a videót. Marshall rengeteg elismerő kommentet kapott, a legtöbben örültek annak, hogy a nő ilyen higgadtan ki mert állni a jogaiért és a nyilvános szoptatás mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top