Család

Szívszorító! Speciális székben ülve eszik a beteg kutyus

Ritka betegsége miatt csak egy úgynevezett „Bailey-etetőszékben” tud enni a tündéri labrador. Naponta többször is eszik, így elég sokat kell foglalkozni vele, de a család szerencsére egyáltalán nem bánja.

2016 szeptemberében fogadták be a Tink névre keresztelt labradort, és sajnos hamar kiderült, hogy gondozása nem lesz zökkenőmentes. A kutyus eleinte minden ételt kihányt, hosszas (és borsos árú) orvosi vizsgálatok után pedig kiderült, hogy megnagyobbodott nyelőcsöve nem segíti összehúzódásokkal az étel gyomorba juttatását. 

Kiderült, hogy Tink sosem fog tudni a hagyományos módon enni, de szerencsére azért akadt egy megoldás: az úgynevezett Bailey-etetőszék függőlegesben tartja a kutya testét evés közben, így a gravitáció segítségével érhet le az étel az állat gyomrába. A beteg kutyus naponta többször, kis adagokat eszik az etetőszékben, és bár a család sokat foglalkozik speciális igényeivel, ők ezt egyáltalán nem bánják – most is nagyon boldogok, amiért Tink az életük része lehet.

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top