Család

Kilyukadt a tüdeje, és agyvérzése is volt születésekor, most nagy fájdalmai vannak

Kilyukadt a tüdeje, és oxigénhiányos állapotba került születése után a most 8 éves Arabella. A kislány Vácon született, ekkor még nem sejtették az orvosok, hogy mekkora a baj. Az anya szerint csak egyéves korára derült ki, hogy milyen rossz az állapota. Arabella nem tudja mozgatni a bal lábát és a bal kezét, Németországban nemrég több órán keresztül műtötték a csípőjét, hatalmas fájdalmai vannak.

Arabellát túlhordta az édesanyja, a nő elmondása szerint azért, mert az orvos nem állapította meg megfelelően nyolc évvel ezelőtt a kicsi születésének időpontját.  Az anya szerint Arabella születésekor komplikációk léptek fel, a zárójelentésben az áll, hogy a kisbaba szurkos magzatvizet nyelt. A szülést követő napon szóltak az orvosok, hogy nem csak ennyi történt, a csecsemőt vinni kell Pestre, mert baj van.

De hogy pontosan mekkora is volt a baj, azt csak a későbbi vizsgálatok mutatták ki. A kislánynak kilyukadt a tüdeje, volt egy enyhe agyvérzése, és oxigénhiányos állapotba került. Utóbbi komplikáció miatt válhatott a kislány mozgáskorlátozottá

Arabellát hat órán keresztül operálták nemrég Németországban, ha erre a csípőműtétre nem került volna sor, akkor az orvosok szerint olyan fájdalmai lettek volna a gyereknek, hogy morfiumon kellett volna élnie. Arabellának állandó felügyeletre van szüksége, az anya emiatt nem tud dolgozni, a család egyedül az apa keresetéből él. A lány esélyeit a további németországi műtétek javíthatják, a következő beavatkozás májusban lesz, de a családnak erre már nincs pénze, az operáció kétmillió forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top