Család

Nyilatkozatban reagált a magyar költőnő szexuális zaklatásával vádolt házaspár

48 év házassággal és a férje nehéz életével védekezik a szexuális zaklatással vádolt házaspár. Szerintük aki ismeri őket, tudja, hogy a vádaskodásból semmi sem igaz.

A most 31 éves költő, Follinus Anna a Dívány.hu-nak beszélt arról, hogy éveken át szexuális zaklatás áldozata volt. A bántalmazó az a házaspár volt, amely Follinus könyveinek kiadóját működtette. A költő egy idősebb férfiról és középkorú feleségéről ír, nem nevesíti őket, de Follinus versesköteteinek kiadóját megnézve könnyen azonosítható, kikről van szó. A házaspár eddig nem szólalt meg, de most – a 444.hu szúrta ki – közleményt írtak a kiadó honlapján, amelyben tagadják a vádakat.

Férjemmel 48 évet éltünk boldog szerelemben, házasságban. 

Azon kevesek, akik valóban ismernek bennünket és a férjem művészetét (az élete legvégén járó író mindent megírt a verseiben, regényeiben), azok pontosan tudják, hogy a vádak hamisak! Visszautasítjuk minden állítását! Az aljasság olyan fokú, előre kiszámított, hogy a férjem politikai börtönökkel terhelt, hosszú életében eddig átélt minden kegyetlen gonoszság és borzalom eltörpült emellett.

Azon sokak, akik semmit nem tudnak vagy „valamit” eltorzítva „tudni vélnek” rólunk, bármit elhihetnek a rágalmakból, akármit mondunk.„Sorrendbe állított, leleplező” interjúkat olvasva, olyan tömegpszichózisban élünk, amely a jogállamiság maradékait is fölemészti. 

Mindezekre azt mondjuk: NEM! ELÉG VOLT! 

Lőkös Margit és Kárpáti Kamil

És így folytatják:

Külön szót kell ejtenünk a Stádium Kiadót ért vádakról. Az itt folyó munka szakmai hitelének a megkérdőjelezése nemcsak feleségemet és engem, hanem valamennyi nálunk publikáló írónk, költőnk munkásságának minőségét érinti. A Stádium Kiadónál a megjelenés mindig szerzőink tehetségén, kemény, kitartó munkáján, s az asztalra letett kéziratok minőségén múlott. Megjelenésüket semmilyen más tényező soha nem befolyásolta. Így Follinus Anna köteteinek megjelentetését is költői tehetsége tette lehetővé. 

A fentieket szerzőink kérésére tesszük közzé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top