Család

69 év után először vált el egymástól a házaspár

Már az ünnepeket sem töltheti együtt az idős házaspár.

A kanadai Herbert és Audrey Goodin 69 éve házasok, ez idő alatt soha nem töltöttek külön hosszabb időt egymástól. Egy idősek otthonában éltek Új-Brunswickban, ahol azonban a napokban közölték velük: a 91 éves Herbertnek egy másik intézménybe kell költöznie, mert ott tudják csak biztosítani számára az egészségi állapotának megfelelő gondozást.

Az idős férfi átköltöztetésével nem vártak az ünnepek utánig, azonnal mennie kellett, így a házaspár már a karácsonyt is kénytelen külön tölteni. Életük legrosszabb karácsonya következik.

Fotó: Facebook

„Úgy érzem, bántalmazzák az időseket. Ez érzelmi bántalmazás” – véli a lányuk, Dianne.

Az otthon azzal védekezik, hogy a kormány által előírt szabályokat kell követniük, és ha egy lakójuk olyan állapotba kerül, hogy már nem tudják megfelelően ellátni, muszáj átköltöztetniük egy másik intézménybe.

A család most olyan helyet keres a házaspárnak, ahol mindkettejüket el tudják látni, és újra együtt élhetnek. Az ünnepek előtt azonban ez már sajnos nem fog megoldódni.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top