Család

Ebben a hónapban sokkal hatásosabbak a fogadalmak, mint januárban

Az új évi fogadalmakat állítólag csak az emberek 8%-ka képes betartani, szóval úgy tűnik, a január nem a legjobb időszak a fogadkozásra.

Kézenfekvőnek tűnik, hogy az új év kezdetén próbáljunk változtatni az életünkön. A januárban megfogalmazott új évi fogadalmakat azonban állítólag csak az emberek 8%-a tartja be, ami könnyen arra utalhat, hogy mégsem ez a legmegfelelőbb időszak a fogadkozásra.

Az egyik legnagyobb probléma, hogy a legtöbb fogadalom az egészséges életmódra, rendszeres mozgásra vagy mondjuk cukormentes táplálkozásra vonatkozik, ezeket pedig szinte lehetetlen tartani a karácsony utáni időszakban. A csokik még mindig halomban állnak, hideg van, a testünk elpuhult, és még alig tért magához az ünneplésből. Ez pedig könnyedén gyors kudarchoz vezethet, ami aztán az egész évünket meghatározhatja. Ugyanúgy nehéz spórolni, ha már kiköltekeztünk karácsonykor, arról nem is beszélve, hogy pont januárban ostromolnak minket a leértékelésekkel.

Sokkal könnyebb lehet egy fél évvel később, mondjuk júniusban fogadkozni, amikor szép az idő, benne vagyunk a nyárban, és bőven van időnk gondolkodni, hogy új irányt adjunk életünknek. De ha a júniust nem is győzzük kivárni, érdemes lehet tavaszra kitűzni a fogadalmakat, hiszen már akkor is sokkal motiváltabbak lehetünk a változásra!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top