Család

Kiakadtak a görögök a fekete bőrű Akhilleuszon

Teljesen felháborította a görög közvéleményt a BBC és a Netflix készülő sorozatán, aminek történetét a trójai háború köré szőtték az alkotók. Nem is a történetvezetéssel akadtak gondjaik a helléneknek, hanem azzal, hogy Akhilleuszt egy fekete bőrű színész alakítja majd.

Új sorozatot készít a Netflix a BBC közreműködésével, Troy: Fall of a City (Trója: Egy város bukása) címmel, amihez Homérosz híres művét is felhasználták. A sorozatot nagyon váró görögök egy emberként háborodtak fel, miután meglátták a sorozat első, nyilvánosságra került képkockáit.

Fotó: BBC

A fotók tanúsága szerint Akhilleusz, Patroklosz és Zeusz fekete bőrű, míg Páriszt és Helénát fehér színészek alakítják. A mondavilágukat magukénak érző görögök szerint Homérosz Iliászában Akhilleusznak szőke haja és világos bőre van, és az afrikai népeknek semmi közük az európai ókorhoz, a legkritikusabb hangok pedig már rasszizmust kiáltanak a görög néppel szemben – idéz a Greek Reporter néhány hozzászólást.

Akhilleuszt legutóbb Brad Pitt játszotta el, s igazán ő sem testesíti meg az ógörög férfiideált, de tény, hogy a 2004-es Trója című filmben szőke haja volt és világos bőre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top