Család

Komoly változások jönnek a KRESZ-vizsgában

Mostantól még több lesz a mozgóképes feladat a KRESZ-vizsgán. Az animációk eddig csupán két kérdésben jelentek meg, megválaszolásukra ugyanúgy 1 perc áll majd rendelkezésre.

A kedvező tapasztalatok alapján januártól újabb mozgóképes kérdések jelennek meg a KRESZ-vizsgákon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium emlékeztetett, hogy 2016 májusában jogosítványkategóriánként két-két kérdésben jelentek meg a mozgóképes vizsgakérdések, a vizsgázó így nemcsak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet lát és értékel, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve képesnek kell lennie több, egymást követő információ feldolgozására is.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezeket a kérdéseket a járművezető-képzők és a vezetni tanulók is kedvezően fogadták. A mintegy 10 másodperces animáció akár többszöri megtekintésére, a válaszlehetőségek feldolgozására ugyanúgy egy perc áll rendelkezésre, mint a szöveges vagy állóképes feladatoknál. A mozgóképes kérdéseknél az átlagos válaszidő ennek megfelelően valamelyest hosszabb, de nagyobb százalékban adnak rá helyes választ a vizsgázók.

A technológia a jövőben várhatóan egyre növekvő mértékben alakítja majd a vizsgáztatás menetét, hiszen a módszer eredményesen alkalmazható a vezetéstechnika, a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra terén megszerzett tudás és készségek felmérésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top