Család

Egyre többen élnek ezzel az adókedvezménnyel

Egyre több házasságot kötnek az országban, így egyre többen tudják igénybe venni a első házasokra vonatkozó adókedvezményt, amivel két év alatt 120 ezer forintot spórolhatnak.

Sajtótájékoztatón jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét.

A havi ötezer forintos, két évig járó adókedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha legalább az egyik fél az első házasságát köti, az igénylésnek azonban nincs felső korhatára.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A friss házasok 2015 óta élhetnek a lehetőséggel, amelynek köszönhetően két év alatt 120 ezer forintot tudnak megspórolni.

Magyarországon néhány éve csúcson van a házasságkötések száma, tavaly már meghaladta az 50 ezret a frigyek száma, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A házasságkötések számának emelkedésével egyre többen igénylik az első házasok adókedvezményét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top