Család

Nem tud a lakásból kijutni tolószékbe került, súlyos beteg kislányával Éva

Ritka genetikai betegségben szenved Kitti, aki nemrégiben tolószékbe kényszerült. Édesanyja is beteg, második emeleti lakásukból csak segítséggel tudnak kijutni.

A kislány egészsége először kétéves korában romlott meg. Akkor jobban lett, de másfél évvel később folytatódtak a megpróbáltatások, a kór ugyanis elsorvasztotta a tüdőszöveteket, és a kislány fulladással, köhögési rohamokkal küzdött. Többször élet és halál közötti állapotban került kórházba – írja a Blikk.

Egy ilyen alkalom után genetikai tesztet végeztek, és így kapták meg a diagnózist: Louis-Bar-szindróma. A betegség tünetei kisgyerekkorban kezdődnek, és 10-12 éves korra teljesedik ki. A legyengült immunrendszer mellett fokozott daganatképződési hajlam és kisagyi rendellenességek jellemzik. Gyógyíthatatlan, a betegek legkésőbb 20 évesen meghalnak.

Kittit négyéves kora óta egyedül neveli az édesanyja. Van két nagy fia az előző kapcsolatából, ők sokat segítenek. Nélkülük ki sem tudnának jutni a második emeleti lakásból, ugyanis nemrégiben súlyosbodott a kislány állapota, és kerekesszékbe került.

A család nagyon szeretné, hogy egy földszinti lakásba költözhessenek, a kertben pedig Kittinek lehetne egy nyuszija, mert ez minden vágya.

Édesanyja egészsége megroppant, minden éjjel vesedialízisre van szüksége. Kettejük betegsége minden tartalékukat felemésztette, ezért segítséget kérnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top