Család

Furcsaságok a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány körül

Csak nyeli a milliókat a miniszterelnöki főtanácsadó, Hegedűs Zsuzsa alapítványa, a szakmai tevékenysége pedig nyomon követhetetlen. A Minden gyermek lakjon jól! Alapítvány tevékenységének és pénzügyeinek a Magyar Narancs igyekezett utána járni.

Csak a pénzügyeit sikerült némileg felderíteni a Minden gyermek lakjon jól! Alapítványnak, mivel az Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadójához köthető szervezet szakmai tevékenységéről semmit sem sikerült kikutatniuk a Magyar Narancs újságíróinak az elmúlt hónapokban.

Hegedűs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A MANCS szeretett volna betekinteni az alapítvány munkáját megalapozó tanulmányokba, de sem ezekbe, sem pedig a programok végrehajtását ellenőrző monitorozási rendszerbe nem nézhettek bele. Azt azért sikerült megállapítani, hogy az alapítvány programja, az önellátás meghonosítása nem valósult meg.

Az elmúlt nyolc évben közel 220 millió forintnyi közpénzes támogatás érkezett az alapítványhoz, amely állítólag még ma is aktív, bár  honlapjukon 2016-os a legfrissebb beszámoló.

Az alapítványtól nem tudtak senkit sem elérni, mert a bejelentett címen már nem elérhetők, a megadott telefonszámok egyikét sem veszik fel. Érdekes viszont, hogy amikor a nyilvánosan elérhető bevallásokat kezdte el vizsgálni a lap, akkor hirtelen visszamenőlegesen módosították őket.

Az újonnan leadott bevallásokban már kevesebb pénzt kaptak az állami MVM Zrt.-től és a Nemzeti Bank alapítványaitól is. A MANCS szerint Hegedűs Zsuzsa alapítványa több tízmillió forinttal nem tud elszámolni, és a szervezet elszámolásában 83 millió forintos hiány mutatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top