Család

Több magyarországi boltját bezárhatja a Tesco

Állítólag zajlik az üzletek átvilágítása, és elképzelhető, hogy az értékes ingatlanokban működő, de kereskedelmi szempontból kevésbé jövedelmező egységektől megválik a cég.

Magyarországon a múlt héten jelentették be, hogy vezetői munkaköröket vonnak össze és pékségeket szüntetnek meg a Tescónál. A csoportos létszámleépítés terveit már jelezték is a munkaügyi hivataloknak.

A Magyar Idők információi szerint az európai racionalizálási terv részeként Magyarországon is vizsgálják a boltbezárás lehetőségét, és hogy megéri-e minden üzletet fenntartani. Elképzelhető, hogy a Tesco eladja azokat az értékesebb ingatlanokat, amelyekben a kereskedés kevésbé rentábilis, de az ingatlanpiaci fellendülés nyomán jó árat kaphatnak értük.

A tavalyi sztrájkot szervező Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint több száz dolgozó kerülhet az utcára tavasszal.

Nemrégiben a Tesco londoni központjából rendelték el a vállalat átalakítását. Ennek részeként már bejelentették, hogy Lengyelországban 18 áruházat zárnak be, 367 Tesco-alkalmazott és 233 felügyelő veszíti el a munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top