Család

Azonnal lépj le, ha ilyen dolgokat tapasztalsz, mert nem becsül meg a pasid!

Nem szabad benne maradni egy olyan kapcsolatban, ahol a másik ember nem becsüli meg az erőfeszítéseidet, a személyiségedet, és lábbal tipor át rajtad mindennap. Ennél még az egyedüllét is sokkal jobb, hidd el. Ha ezeket a dolgokat tapasztalod a párodtól, akkor fuss, de nagyon gyorsan…

Számtalan olyan kapcsolatot látok, hallok, amelyben nem boldogok a felek. És egyre érthetetlenebb számomra, hogy miért csinálják, hiszen a gyerekek nem indokok arra, hogy miattuk együtt maradjanak a szülők. Egyszer azt mondta nekem egy kedves barátom anyukája, hogy a gyerekek akkor boldogok, ha a szüleik is azok. Azt hiszem, nem tévedett. Természetesen, ha egy házasság tönkremegy, vagy egy párkapcsolat megromlik, akkor abban nem csak egy ember hibás.

Van egy kedvenc mondásom, egy általam hihetetlen nagyra becsült idős kollégámtól tanultam: Ha ketten azt mondják, hogy részeg vagy, akkor le kell feküdni! Sok igazság van ebben a bölcseletben, és mindenképpen érdemes elgondolkozni rajta. 

  • Ha a férjed, pasid sosem köszöni meg, hogy ellátod a gyerekeket, hogy ellátod a háztartást, mellette pedig dolgozol, spórolsz, főzöl, akkor vedd észre gyorsan, hogy nem értékelnek!
  • Ha a barátod, párod folyamatosan magának vásárol mindenféle kütyüt, de téged sosem lep meg még egy szál virággal sem, akkor gondolkodj el azon, hogy mennyire szeret vagy tisztel!
  • Ha elfelejti, hogy orvoshoz mész, mert bajod van, fel sem hív napközben, sőt este sem érdeklődik, akkor nagy a gáz!
  • Ha folyamatosan későn jár haza, az indok pedig az, hogy dolgozik, akkor bátran kezdj el gyanakodni, mert egyetlen munka sem tart este 11 óráig, főleg nem rendszeresen! (Kivéve, ha színész.)
  • Ha egy férfi arra sem képes, hogy lenyírja a kertben a füvet, holott nincs semmilyen más otthoni teendője, akkor vedd észre, hogy lusta!
  • Ha sosem dicséri meg a főztödet, csak belapátolja a főtt ételt, akkor nem érdemli meg, hogy gondoskodj róla!
  • Ha folyton kritizál, mert elvben ő mindent jobban tud, akkor valójában csak szeret bántani, mert így akar föléd kerekedni.
  • Ha sosem tanul a gyerekekkel, mert neki ehhez nincs türelme, akkor igazából neki nem is fontosak a gyerekei. Neked sincs mindig türelmed, mégis megcsinálod, nem?
  • Ha a házassági évfordulódra nem kapsz semmit életed párjától, és nem arról van szó, hogy elfelejtette, akkor vond le a megfelelő következtetést: semmire sem becsüli a kapcsolatotokat!
  • Ha nem ölel meg, nem vigasztal, ha sírsz, akkor tudd, nem szeret, nem vagy fontos neki. És bőven találhatsz olyan embert, aki tényleg értékel majd…
  • Ha sosem hajlandó megmondani, mikor ér haza, állandóan a szabadságára és a magánéletére hivatkozik, ami jár neki, akkor biztosan tudhatod, hogy vaj van a füle mögött.

Ti mikor gondoljátok azt, hogy a párotok nem értékel titeket?

(Nyitókép: Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top