Család

Napi 24 kilométert gyalogol kerekesszékes unokája miatt a nagyi

Az idős asszonynak semmi más nem számít, csak az, hogy mindent megtegyen kerekesszékes unokájáért.

A 76 éves kínai Shi Yuying naponta 24 kilométert gyalogol azért, hogy kerekesszékes unokája, Jiang Haowen iskolába járhasson. A kisfiú 2 éves volt, amikor cerebrális parézist diagnosztizáltak nála. Szülei elváltak, édesanyja azóta többször újraházasodott. Apja egy nagyvárosba költözött dolgozni, hogy fizetni tudja fia kezeléseit, ezért Haowen gondozása a nagymamára maradt.

Az idős asszony minden reggel eljuttatja unokáját az iskolába, majd hazagyalogol, délután pedig elmegy a kisfiúért, vagyis a napi 24 kilométeres gyaloglás felét úgy teszi meg, hogy a kerekesszéket is tolja. Azt mondja, ezt mindaddig folytatja majd, ameddig csak járni tud.

A nagymama mindemellett rendszeresen masszírozza unokája végtagjait, és növényi gyógyszereket is készít neki, abban a reményben, hogy ezek is javíthatnak az állapotán.

Nagymamája segítségével a kisfiú már megtanult felállni a kerekesszékből, és támogatással néhány lépést is képes megtenni. Bár a tollat nehezen tartja betegsége miatt, nagyon okos gyerek, különösen a matematika érdekli.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top