Család

Rászáll az MLM-esekre az adóhatóság

Támogató eljárás indult az MLM-rendszerben jövedelemhez jutó magánszemélyekkel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy visszaéléseket gyanít a NAV.

Támogató eljárás alá vonja az adóhatóság a multi level marketing (MLM) rendszerben működők tevékenységét – írja a Kamara Online.

A NAV felhívása szerint az MLM-rendszerben működő cégekkel szerződésben álló magánszemélyek ebből származó jövedelme adóköteles, így azt az éves szja-bevallásban is adóköteles jövedelemként kell feltüntetni.

Amennyiben valaki ezt nem vallotta be, akkor ezt utólag kell megtennie, és a személyijövedelemadó-bevallását önellenőrzéssel kell javítania.

Támogató eljárást akkor rendelnek el, ha a kockázatelemzés szerint gondok lehetnek. Az eljárásban önkéntes a részvétel, és a keretében rendezett jogsértések miatt nem lehet szankcionálni. Ám ha az eljárás eredménytelen, jöhet az adózó önellenőrzése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top