Család
Szponzorált tartalom

Természetes gyógymódok nátha ellen

Ha ránk tör a nátha, sok gyógynövény természetes hatóanyagát hívhatjuk segítségül. Na meg itt a jó öreg húsleves, ami nemcsak isteni, hanem jótékony hatással van a testedre is.

A nátha ellen számtalan természetes gyógymód létezik. Az ősök hagyatékától a legújabb felfedezések szerencsére van mihez nyúlnunk, ha a szervezetünket egy vírus vagy épp megfáztunk. Persze a megelőzés a legfontosabb, az, hogy a testünknek megadjunk minden olyan tápanyagot, (vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot) amelyre szüksége van az optimális működéshez. Ám sajnos ez sem garancia arra, hogy elkerüljenek minket a betegségek. Télen ráadásul nagyobb eséllyel csapnak le ránk a kórokozók, így érdemes tudni, milyen természetes gyógymódhoz nyúljunk, ha segíteni akarjuk a szervezetünket.

Mielőtt túlgondolkodnánk a természetes gyógymódok keresését, érdemes szétnézni a konyhánkban. Ugyanis van több olyan étel is, amely nemcsak az ízével szolgálja a boldogságunkat, hanem a természetes, hatékony összetevői által támogatja a testet. Ilyen többek között a torma is, amelyről a – jogosan piedesztátra elemet – fokhagyma és hagyma mellett nem sok szó esik. Holott a növényben megtalálató vegyületek a hörgők működését segítik és a légutak tisztításában is szerepet kaphatnak. Nem mindenki szereti a növény ajátos ízét, de beleszeretni is könnyű az ecetes tormába egy mesés szendvics kíséretében.

Ugyan igényel némi előkészítést, ez a csodaszer megéri a belefektetett enegriát. Lehet, hogy hallottál már róla, vagy épp próbáltad is, az is előfordulhat, hogy tudod, hogy hatékony, mégsem bajlódsz vele. Bármelyik igaz, ha nátha gyötör, ne felejtsd, vagy természetes segítség: készíts keveréket fokhagymából, gyömbérből, citromból és mézből. A fokhagymát és a gyömbért érdemes lereszelni és arra önteni a mézet és a citrom levét. A természetes hatóanyagok ugyanis együtt még erősebbek és könnyebben veszik fel a harcot a kórokozókkal.

Ha a világ legcsodálatosabb húslevesére gondolsz, mi jut eszedbe? Ha hiszed, ha nem, nemcsak a lelkedet táplálja ez az étel, hanem a testednek is többet ad, mint egy egyszerű étek. A lábadozóknak is kiváló erősítő, de nátha és megfázás esetén is bevethető.

Ha azt monjuk, a savanyú káposztát szeretni életérzés, nem is tévedünk nagyot. A sajátos érlelésű étel ráadásul telis tele van azzal a jótékony C-vitaminnal, ami nagyon jó barátunk lehet a náthás, megfázásos időszakban. Megelőzéshez is kiváló, de ha már tüneteink vannak, akkor is sokat segíthet a testünknek a gyógyulásban.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top