76 közös év után egy napon halt meg az idős házaspár

nlc | 2018. Február 23.
17 évesen ismerkedtek meg, halálukig együtt maradtak.

Az ír Máire és Gerry Ryan egy nap különbséggel születtek és 17 évesek voltak, amikor megismerkedtek. 9 évvel később házasodtak össze, és egész életükben nagy szerelemben éltek.

Néhány éve az asszonynál Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, férje lett a gondozója. Amikor azonban a férfi egészsége is megromlott, és nem tudott többé járni, mindketten beköltöztek egy idősek otthonába.

A gondozók elmondták, Gerry és Máire olyanok voltak, mint a Szerelmünk lapjai házaspárja. A férj odavolt a nejéért, állandóan a kezét fogta, felidézte a közös életüket, vagy épp verset olvasott, néha pedig énekelt neki.

(Daily Mail)

Két héttel ezelőtt Gerry kórházba került. Máire onnantól kezdve nem volt hajlandó enni vagy kommunikálni, egyfolytában csak a férjét kereste. Az orvosok már nem tudtak többet tenni az idős férfiért, ezért pár nap múltán visszaszállították őt az idősek otthonába.

Gerry a halála előtti napon arra kérte az ápolókat, hogy tolják oda a felesége mellé, hogy még utoljára megfoghassa a kezét.

Máire hétfőn, hajnali háromnegyed 4-kor békésen távozott az élők sorából. Gerry még ugyanazon a napon, délután 5 óra 20 perckor hunyt el.

Daily Mail

Exit mobile version