Család

Kizárták a közmunkából, munka nélkül maradt a tízgyerekes édesanya

Ildikó úgy érzi, azért nem hosszabbították meg a szerződését, mert megmondta a véleményét, ha nem tetszett neki valami. A polgármester szerint viszont viszályt keltett.

A Csongrád megyei Ambrózfalván élő tízgyermekes Gál Ildikó elvesztette a közmunkáját. A nő arra gyanakszik, a polgármester azért nem hosszabbította meg egyedül neki a szerződését, mert nem tartotta a száját – írja a Délmagyar.

Ildikó úgy gondolja, a nyári falunap óta nemkívánatos személy. Szóvá tette ugyanis, hogy aki megnyerte a süteménysütő versenyt, az a zsűrinek is tagja volt, a kettő pedig nem megy együtt.

Ezután egy héttel megjelent nála a családsegítő, mert valaki bejelentette, hogy munka után felügyelet nélkül hagyja a gyerekeket. A férje három éve meghalt, Ildikó pedig a közmunka után és hétvégén pluszmunkát vállalt. A legkisebb gyerek 5 éves, akikre a 15-16 éves testvéreik vigyáztak, ám a családsegítőnek nem volt ez ellen kifogása.

Később ismét összetűzésbe került a polgármester egyik rokonával, akivel a falunapon is összeveszett. Azt kifogásolta, hogy miért a rokon süti a fánkot, és nem a nyugdíjasok, ahogy korábban ez szokás volt. Aztán lett volna egy munka, amelyet Ildikó nem vállalt el, mert a sok évtizedes fizikai munka után már nem bírta volna. Mindezek után küldték el a közmunkaprogramból.

Ambrózfalva polgármestere azt mondta, Ildikó viszályt keltett a közfoglalkoztatottak között, durva és sértő szavakat használ, ha úgy érzi, sérelem éri. Szinte állandóan problémája van valakivel. Azt is mondta a nőnek, hogy nélküle problémamentesebben menne a közmunka. Erre ő úgy reagált, hogy akkor ne is hosszabbítsa meg a szerződését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top