Család

Annyi a gyerek, hogy kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban

Egyre több a gyerek Náraiban, ezért bővíteni kellene a helyi óvodát. A településnek azonban nincs pénze, és pályázni sem tudnak. Gyűjtést indítottak.

Három vécén osztozik 56 óvodás Náraiban, ugyanis kinőtték az óvodát a Vas megyei faluban – közölte az RTL Klub. Az utóbbi években egyre több a gyerek a környéken, ezért egyre zsúfoltabb az eredetileg 40 fősre tervezett, majd később 50 fősre bővített épület.

Az óvodavezető szerint a következő években 60-nál több gyerek lesz a Náraiban, és a zsúfoltság legalább 8-10 évig probléma lesz. Az óvodát szeretnék tovább bővíteni, ennek szükségét a polgármester is elismeri, csakhogy nincs pénze a településnek.

Probléma az is, hogy a településen élők egy része nem jelentkezik be a faluba, így a hivatalos adatokban nem látszik, pontosan hány gyerek él ott. Így viszont pályázni sem tudnak a bővítésre.

A szülők szeretik az óvodát, mivel helyben van, és családias. A bővítés mintegy 80 millió forintba kerülne, ezért a falu most gyűjtést indított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top