Ezt üzeni a fitneszblogger anyuka a gonosz kommentelőknek

nlc | 2018. Március 10.
Nő nőnek farkasa.

A társadalom különösen magas elvárásokat támaszt azzal kapcsolatban, hogy egy nőnek hogyan kellene viszonyulnia a testéhez, hogyan kellene kinéznie, egyáltalán, hogy hogyan kellene éreznie magát a saját bőrében. Mindez hatványozottan igaz a várandós nőkre és a friss anyukákra, akik gyakorlatilag bármely vadidegentől kéretlenül kapják a tetszőleges tanácsokat gyerekneveléssel, szoptatással vagy a saját testükkel kapcsolatban. És a legriasztóbb, hogy az ítélkezés sokkal gyakrabban érkezik nőktől, mint férfiaktól. Egy fitneszblogger, a vietnami Amy éppen emiatt fakadt ki legutóbbi posztjában.

Miközben harmadik gyermekét várta, rendre közzé tett magáról újabb fotókat, amelyeken teste alakulását dokumentálta, a követői pedig nem spóroltak a rosszindulatú megjegyzésekkel.

„Akkora vagy, mint egy bálna! Hogy lehet, hogy egy méternél is nagyobb a haskörfogatod? Biztos, hogy terhes voltál? A melledet elfelejtetted megphotosoppolni! Most meg túl vékony vagy, egyél valamit! Három gyerek? Tipikus ázsiai, úgy bagzanak, mint a nyulak… Miért nem a gyerekeiddel vagy ahelyett, hogy az edzőteremben szenvednél?”

Ezek voltak a leggyakoribbak, és a probléma nem csak őt érinti. Szerencsére, írja Amy, most, hogy a hormonszintje a szülés után újra a normálishoz közelít, nem izgatják túlságosan az ilyen megjegyzések, azonban pár hónapja, alváshiányosan és kiszolgáltatva a hormonjainak, tényleg nehezen tudta feldolgozni az ilyesmit, főleg, hogy zömmel nőktől jöttek. „Versengés helyett összefogásra lenne szükség!” – írja.

Karban tartottam a testemet, és ezért most anélkül tudok öt percnél tovább sétálni, hogy levegőért kapkodnék, tudok gondoskodni a gyerekeimről, már nem kell gyógyszert szednem, és fájdalommentesen tudok mozogni. Az, hogy a testem tetszetőssé alakul, csak egy bónusz. Egy hónappal a szülés után épp ennyire boldog voltam.

Ha egy anyuka nem hozza magát formába a szülés után, akkor lusta, és nem foglalkozik az egészségével. Ha igen, akkor azért bírálják, mert túl gyorsan akarja visszanyerni a formáját.”

Amy tanácsa az, hogy az új anyuka, ha szeretne újra kockás hasat, csinálja. Ha egy kicsit lassabbra venné a tempót, tegye. A lényeg az, hogy SENKI miatt nem szabadna rosszul éreznünk magunkat azért, mert a saját boldogságunkon és lelki békénken dolgozunk.

Forrás: Yahoo

Kiemelt kép: Instagram/@fitness.fireball

Exit mobile version