Család

Jóval kevesebb jár a társasházak lakóinak a 12 ezer forintos rezsicsökkentésből

Van, akinek kevesebb, mint 1000 forint kedvezmény jut. Mindeközben van, aki kétszer is megkapja a támogatást.

Csalódottak a társasházak lakói, mert a házközponti fűtésű házakban jóval kevesebb jut nekik a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentésből: van, ahol ezer forintot sem engednek el a számlájukból – tudta meg az RTL Klub.

A kormány nemrég jelentette be, hogy az extrém hidegek miatt minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából. A társasházakban azonban ennél jóval bonyolultabb a helyzet, ahol ugyanis egy kazán van, ott a gázmérő méretétől és a lakások számától függ, hogy mennyi támogatás jut egy lakóra.

Az RTL Klub úgy tudja, legkevesebb 24 ezer és legfeljebb 120 ezer forinton osztozkodhatnak lakásmérettől és fogyasztástól függetlenül: ezt a pénzt kell annyi részre osztaniuk, ahány lakás van a társasházban. Molnár Sándor, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének főtitkára azt nyilatkozta: olyan ház is van, hogy a 120 ezer forintot 130 részre kell elosztani – ebben az esetben mindössze 923 forint a jóváírás összege.

Mindeközben azok a fogyasztók, akiknek a fűtést a távhőszolgáltató biztosítja, a főzéshez pedig földgázt használnak, sok esetben mindkét szolgáltatótól jár kedvezmény, így összesen 24 ezer forint támogatást is kaphatnak.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top