Család

A maga módján küzd a szexuális visszaélés ellen az eBay egykori elnöke

Több mint egymillió dollárral támogatja az eBay egykori elnöke azt a weboldalt, ahol anonim módon jelenthetik a szexuális zaklatásokat az amerikai egyetemek diákjai.

Az amerikai eBay vállalat egykori elnöke, Jeff Skoll milliárdos alapítványa minden évben 1,25 millió dollárral támogat néhány olyan kezdeményezést, amelyek hatékony és innovatív megoldásokkal szolgálnak a világ társadalmi és környezeti problémáira. Idén hat projektet támogat a Skoll Alapítvány, melyek között az egyetemeken előforduló szexuális visszaélések jelentését megkönnyítő weboldal, a Callisto is szerepel.

A portálon az Egyesült Államok 13 egyetemének diákjai tudják jelenteni a velük vagy környezetükben előfordult szexuális visszaéléseket akkor is, ha például a kellemetlen következményektől tartva nem merik jelenti az esetet a hatóságoknak.

Az Amerikai Egyetemek Egyesülete szerint az Egyesült Államok egyetemein minden ötödik nő áldozatává válik a szexuális visszaélés valamilyen formájának. Az intézményekben végzett felmérések szerint azonban az esetek mindössze 5 százalékát jelentik.

A Skoll Alapítvány által támogatott hat kezdeményezés között van továbbá a myAgro nevű vállalkozás, amely a fejlődő országok kisgazdálkodóinak segít a szegénységből való kilábalásban, valamint a Global Health Corps, amely az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiszélesítésén dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top